Speeldag Utrecht, kom je ook?

Speeldag Utrecht: prijs, tijden, activiteiten en informatie

Morgen, tweede pinksterdag, vindt de eerste eerste editie van Speeldag Utrecht plaats. De binnenstad van Utrecht wordt op deze dag omgetoverd tot een mega grote speeltuin waar iedereen kan komen spelen. Gratis! Kom je ook?

Speeldag Utrecht

Op deze feestelijke dag verzamelen alle speelgoeduitgevers van Nederland zicht voor dé speelgoeddag van het jaar om Goed Speelgoed onder de aandacht te brengen. Kinderen, families en vrienden zijn allemaal welkom om te spelen met het nieuwste speelgoed, spellen te testen en zich uit te leven op de vele attracties zoals springkussens en stormbanen. En alsof dat niet genoeg is, zullen ook bekende influencers hun opwachting maken! Ben je bang iets te missen? Ook daar is aan gedacht: je krijgt een routekaart mee!  

Samen Spelen-plan

Speeldag Utrecht is onderdeel van het Samen Spelen-plan, een initiatief van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar in samenwerking met Kidsweek, Ypos, het Spellenspektakel, Kika en Utrecht 900 jaar. De Verkiezing Speelgoed van het Jaar is al bijna 50 jaar het keurmerk voor Goed Speelgoed. Speeldag Utrecht is dan ook het ultieme uitje voor gezinnen boordevol goed speelgoed en bovendien gratis toegankelijk.  

Activiteiten Speeldag Utrecht

Ben je benieuwd wat er tijdens de Speeldag Utrecht allemaal te beleven is? De binnenstad van Utrecht wordt maandag 6 juni van 9.30 tot 17.30 uur omgetoverd tot een mega grote speeltuin waar iedereen kan spelen. Want dat is het belangrijkste van het Samen Spelen-plan: niemand wordt uitgesloten van het spelen met Goed Speelgoed. Bij Goed Speelgoed hebben we het over veilig en getest speelgoed, origineel en geen namaak, kwalitatief, optimaal plezier biedend en zo duurzaam mogelijk.

Er zijn activiteiten voor jong en oud(er). De allerkleinsten kunnen op de foto met Bing, Peppa Pig ontmoeten, verstoppertje spelen met nijntje en heerlijk spelen in het Little Tikes Speelparadijs. Oudere kinderen kunnen LEGO Master worden op het Vredenburgplein, spelen met reusachtige domino stenen, hun dans skills showen met Just Dance, proberen de DOMunder Escape Room op te lossen of hun Pokémon kaarten te ruilen.

Van al deze activiteiten krijg je vast trek dus kun je lekker popcorn eten en ondertussen veel verschillende spellen uittesten. Mocht je nog energie over hebben dan staat er een 41 meter lange stormbaan op je te wachten op het Vredenburgplein. En spot jij de influencers die ook aanwezig zijn?  

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.