Spellenspektakel 2023 trekt recordaantal bezoekers!

Spellenspektakel 2023

Het Spellenspektakel 2023 vond afgelopen weekend plaats. De 28e editie van het evenement werd bezocht door maar liefst meer dan 24.000 spellenliefhebbers, een recordaantal!

Spellenspektakel 2023

Het Spellenspektakel 2023 vond afgelopen weekend plaats en was groter en uitgebreider dan ooit. Bezoekers konden genieten van maar liefst 20.000 m2 vol met bord- en kaartspellen en de beurs was dit jaar uitgebreid met het Nederlands Speelgoed Festival, waar het nieuwste speelgoed bekeken en geprobeerd kon worden. Bovendien zijn de drie finalisten van de wedstrijd ‘Ontwerp het Kinderboekenspel’ verkozen. 

Inspiratie

De ruim 24.000 bezoekers hebben zich dit weekend laten inspireren op het gebied van bord- en kaartspellen, en het nieuwste speelgoed. De bezoekers konden aanschuiven aan een van de honderden speeltafels waar zij door de aanwezige professionals gelijk op weg werden geholpen en voorzien van slimme tips.

Nederlands Speelgoed Festival

Dit jaar was de beurs uitgebreid met het Nederlands Speelgoed Festival, waar gezinnen het nieuwste speelgoed konden bekijken en uitproberen. Het winnende speelgoed van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar werd daar getoond, waarmee de bezoekers verzekerd zijn van goed en veilig speelgoed. Basisschoolleerlingen en leerkrachten van scholen uit heel Nederland toonden hier ook hun ontwerpen voor een spel gebaseerd op hun favoriete kinderboek.

Een vakjury koos uit 34 ontwerpen de volgende drie finalisten:

  • Julius Zebra spel van de Dordtse Vrijeschool
  • Gozert spel van basisschool Onder de Bogen
  • De Magische Apotheek spel van de Utrechtse School Vereniging

Op 9 november tijdens het Nederlands Speelgoed Gala wordt de winnaar bekend gemaakt, wiens spel daadwerkelijk gemaakt gaat worden.

Spellenspektakel 2024

Heb je het Spellenspektakel gemist? Geen nood! Volgend jaar is er een nieuwe editie. Deze zal plaatsvinden op 9 en 10 november, in de Jaarbeurs Utrecht.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com