COBLO – Magnetisch constructiespeelgoed

Coblo - Magnetisch constructiespeelgoed; Leuk, uitdagend en educatief binnenspeelgoed

Veel kinderen zijn dol op bouw en constructie speelgoed. Wil je iets nieuws aan je assortiment binnenspeelgoed toevoegen? Kies dan eens voor speelgoed dat je kind spelenderwijs laat leren. Zoals het magnetische constructiespeelgoed van het Nederlandse merk COBLO bijvoorbeeld.

Magnetisch constructiespeelgoed

Magnetisch constructiespeelgoed is een vorm van bouw en constructie speelgoed op basis van magnetisme. Omdat er geen vooropgezet plan is, en kinderen kunnen bouwen wat ze willen, leent het magnetische speelgoed perfect voor open ended play, oftewel spelen met open einde.

Er zijn inmiddels meerdere merken die magnetisch constructiespeelgoed op de markt hebben gebracht. Het Nederlandse merk COBLO, wat een afkorting is van Constructie Blokken, bestaat sinds 2021. Wat het extra leuk maakt is dat beide merken met elkaar te combineren zijn. Het verschil zit hem dan ook vooral in de prijs en de sterkte van de magneten. Welk merk je voorkeur heeft, is dan ook een persoonlijke kwestie.

COBLO magnetisch constructiespeelgoed

Coblo is een merk dat gespecialiseerd is in magnetisch constructiespeelgoed. De bouwsets bestaan uit diverse vormen en maten van magnetische bouwstenen die eenvoudig aan elkaar te bevestigen zijn. Dit maakt het niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook educatief, omdat kinderen spelenderwijs leren over vormen, patronen en de basisprincipes van constructie.

Zoals met veel speelgoed is het ook in het geval van COBLO magnetisch speelgoed aan te raden om te investeren in een mooie startset. COBLO Classic is verkrijgbaar in de kleuren regenboog en pastel en in grote en kleine sets. Hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte set COBLO Classic te vinden.

COBLO uitbreidingssets

Beschik je al over een COBLO starterset, dan is het magnetische speelgoed van COBLO op vele manieren uit te breiden. Naast standaard magnetische tegels zijn er ook basisplaten en wegdelen verkrijgbaar, maar ook vormen en figuren. Ook leuk zijn de magnetische poppetjes voor kinderen die gek zijn op het spelen van verhalen.

Wil je een extra educatief tintje aan het magnetische speelgoed toevoegen? Er zijn ook letters en cijfers voor op de magnetische tegels en activiteitenkaarten. Ook de COBLO uitbreidingssets zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar: classic, pastel of transparant.

COBLO knikkerbaan

Een knikkerbaan is voor veel kinderen toch wel het toppunt van bouw en constructiespeelgoed. Eerst lekker bouwen, om vervolgens in spanning de knikker naar beneden te laten rollen. Zal hij het eindpunt halen? Met COBLO bouw je zelf een knikkerbaan met de magnetische tegels. Het licht dat door de tegeltjes schijnt wordt gebroken en geeft het geheel een bijzonder effect.

De COBLO Knikkerbaan bestaat uit de magnetische bouwblokken van COBLO, maar dan met een ronde opening in het midden waar de baan onderdelen in geklikt kunnen worden. De knikkerbaan kan ook gecombineerd worden met de basissets van COBLO (Classic en Pastel). Er kunnen dan nog grotere banen gebouwd worden.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.