Magna-Tiles – Magnetisch constructiespeelgoed

Magna-Tiles - Magnetisch constructiespeelgoed

Al vanaf jonge leeftijd zijn veel kinderen dol op bouw en constructie speelgoed. En dat is logisch, want bouwen met blokken of steentjes stimuleren de fantasie en creativiteit van je kind! Wil je eens iets nieuws aan je assortiment binnenspeelgoed toevoegen? Dan is magnetisch constructiespeelgoed van Magna-Tiles een waardevolle toevoeging.

Magna-Tiles magnetisch constructiespeelgoed

Magnetisch constructiespeelgoed bestaat uit platte speeltegels van kunststof, met een magnetische buitenrand. Hierdoor kun je de gekleurde steentjes aan elkaar klikken en hele bouwwerken maken. Wat maak je dan zoal? Nou, dat is helemaal aan het kind! En het leuke is dat ze al vanaf jonge leeftijd met de Magna-Tiles kunnen spelen.

Door te spelen met Magna-Tiles magnetisch constructiespeelgoed wordt zowel de fantasie als de creativiteit gestimuleerd. Dit noem je ook wel speelgoed met een open einde, ook wel bekend als open ended play. Deze vorm van spelen wint gelukkig steeds meer terrein.

Veel bouw en constructie speelgoed heeft de eigenschap van open ended play natuurlijk al, maar als je op zoek bent naar nieuw, educatief én uitdagend speelgoed, dan is magnetisch constructiespeelgoed een waardevolle toevoeging.

Nog een pluspunt van magnetisch constructie speelgoed is dat veel merken met elkaar te combineren zijn. Op die manier groeit het speelgoed met je kind mee. Naarmate het ruimtelijke inzicht en de fijne motoriek vordert, worden de bouwwerken immers steeds complexer. Fijn om te vermelden is dat de tegeltjes gemaakt zijn van ABS kunststof, en vrij zijn van ftalaten en BPA.

Magna-Tiles startsets

Zoals met bijna alles is het bij magnetisch constructiespeelgoed ook aan te raden om een goede basis aan te leggen. Door in het begin te investeren in een Magna-Tiles startset kun je daarna eindeloos combineren met uitbreidingen. De startsets zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en verschillende groottes. Hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte set te vinden.

Magna-Tiles uitbreidingssets

Wanneer je een Magna-Tiles basisset in huis hebt, dan is zo’n set op vele manieren uit te breiden. Naast standaard magnetische tegels zijn er ook uitbreidingen met verschillende dieren, auto’s en wegen. Ook leuk is de glow in the dark-set!

Connetix is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer magnetisch constructiespeelgoed

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.