LEGO Ideas

LEGO Ideas, ontworpen door LEGO-fans, geproduceerd door LEGO Groep

Hoe gaaf, de bouwsets van LEGO Ideas zijn stuk voor stuk ontworpen door een LEGO-fan! Vervolgens konden duizenden fans hun stem uitbrengen en het ontwerp met de meeste stemmen werd in productie genomen door de LEGO groep. 

LEGO Ideas Wereldbol – 21332

Naar welke bestemming zou jij graag willen reizen? Tijdens het bouwen van de Wereldbol (21332) droom jij alvast van je volgende reisbestemming! Dit displaymodel is bedacht door een LEGO-fan en verder ontwikkeld door het LEGO Ideas team.

Dankzij de LEGO Technic onderdelen kan deze vintage wereldbol echt draaien. De namen van de continenten en oceanen worden weergegeven met glow-in-the-dark tegels. Met bouwbare pictogrammen van een schip en een kompas, plus een naamplaatje met ‘The Earth’ om deze blikvanger voor in huis of op kantoor helemaal af te maken. Leeftijd: 18+ jaar.

LEGO Ideas Home Alone – 21330

Tja, ik denk dat Kerstmis en Home Alone onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met deze LEGO® Ideas Home Alone set (21330) om mee te spelen en neer te zetten beleef jij nu zelf ook scènes uit één van de populairste kerstfilms.

Het huis van de McCallisters zit vol herkenbare details en leuke kenmerken om alle hilarische scènes mee na te spelen. Met een kachel in de kelder met LEGO verlichtingssteen, een functie om een strijkijzer te laten vallen, slingerende verfblikken, vallende boekenplanken, een tokkelbaan van de zolder naar de boomhut en nog veel meer. Elke verdieping van het huis is bovendien afneembaar en de muren en het dak kunnen open zodat je overal goed bij kunt. Leeftijd: 18+ jaar.

LEGO Ideas Vleugelpiano – 21323

Geniet van een moment voor jezelf en ga helemaal op in een crescendo van creativiteit wanneer je met de LEGO® Ideas Vleugelpiano aan de slag gaat. Als je de piano eenmaal hebt gebouwd, kun je hem ergens neerzetten en er prachtige muziek mee maken. Dit innovatieve model heeft een motor en werkende toetsen. Maak verbinding met de LEGO Powered Up app en speel de noten zelf of kies voor automatisch spelen, zodat je relaxed kunt gaan zitten luisteren.

LEGO Ideas Vincent van Gogh – De sterrennacht – 21333

Bouw de tijdloze schoonheid van Van Goghs schilderij uit 1889, De sterrennacht, na met deze LEGO Ideas bouw- en displayset voor volwassenen. Het Museum of Modern Art (MoMA) werkte vol trots samen met de LEGO Groep en de fan die de set heeft bedacht om dit project te kunnen delen met kunstliefhebbers over de hele wereld. Leeftijd: 18+ jaar.

LEGO Ideas Sonic the Hedgehog – Green Hill Zone – 21331

Bouw een icoon uit de popcultuur met deze LEGO® Ideas Sonic the Hedgehog Green Hill Zone set (21331). Geniet van wat tijd voor jezelf zonder afleidingen en beleef een bekend level uit de iconische platformgame Sonic the Hedgehog opnieuw. Geef je fantasie de vrije loop en laat Sonic the Hedgehog gouden ringen verzamelen en de dieren redden van de sinistere Dr. Eggman. Leeftijd: 18+ jaar.

LEGO Ideas Gemotoriseerde vuurtoren – 21335

Deze bouwbare LEGO® Ideas Gemotoriseerde vuurtoren (21335) set bestaat uit een vuurtoren met een gemotoriseerd ronddraaiend licht en speciaal ontworpen fresnellens-element, plus een huisje met een gloeiende open haard.

De vuurtoren en het huisje zijn eenvoudig toegankelijk om alle details te bekijken. Ze staan boven op rotsen van LEGO stenen met een trap naar een steiger en een grot met daarin een piratenschat. Met minifiguren van een vuurtorenwachter en zeiler, plus een bouwbare roeiboot en figuren van een zeemeeuw en kat.

LEGO Ideas Typemachine – 21327

Word jij ook altijd zo blij van typemachines? Haal dan even de stekker uit je digitale leven en keer terug naar eenvoudiger tijden tijdens het bouwen van dit LEGO® Ideas model van een ouderwetse typemachine (21327).

Het ontwerp van de LEGO Ideas Typemachine (21327) is geïnspireerd op de schrijfmachine van Ole Kirk Kristiansen, de oprichter van de LEGO Groep, en beweegt en klinkt net als de echte versie. De middelste typearm komt omhoog wanneer je een letter indrukt en is verbonden met de wagen die over het papier beweegt tijdens het typen. Er is ook een rol waar je echt papier omheen kunt wikkelen! Leeftijd: 18+ jaar.  

LEGO Ideas A-frame boshut – 21338

Deze LEGO Ideas A-frame boshut (21338) set is een verzamelmodel en perfect voor alle avonturiers en reizigers die houden van de eenvoudige kant van het leven.

Deze modelbouw set met opvallend schuin dak is makkelijk afneembaar om een kijkje te nemen in het gedetailleerde interieur. De slaapkamer op de bovenverdieping en de woonkamer, studeerkamer en kookhoek beneden beschikken over talloze accessoires om een gezellige sfeer te creëren. De set bevat ook 3 kleurrijke bomen die kunnen worden verbonden om een eiland te creëren, plus een kano.

LEGO Ideas The Office – 21336

Herbeleef de hilarische scènes uit de populaire Amerikaanse mockumentary met deze LEGO Ideas The Office (21336) modelbouwset. Bouw bekende gedeeltes van het kantoor van Dunder Mifflin in Scranton na met LEGO stenen, waaronder de werkplek van baas Michael Scott (uitschuifbaar), de vergaderruimte en nog veel meer.

LEGO Ideas De Oriënt-Express – 21344

Terwijl je dit prachtige LEGO® Ideas displaymodel van de Oriënt-Express (21344) bouwt keer je langzaam maar zeker terug naar de glorietijd van het treinreizen. Deze trein is toch wel het toonbeeld van Franse luxe en een technisch hoogstandje voor treinfans overal ter wereld. Heb jij een liefhebber van treinen, reizen en geschiedenis in je omgeving? Dan is dit zeker een fraai cadeau! Past het cadeau niet binnen het budget? Overweeg dan eens om het gezamenlijk te geven.

De Oriënt-Express (21344) bevat een locomotief, tender, restauratiewagon en slaaprijtuig, plus treinrails. Dankzij de afneembare daken zijn de vele authentieke interieurdetails van de restauratie- en slaapwagons te zien, waaronder de ingelegde panelen en een spiegeleffect boven het bed in de eersteklas kamer.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.