Tekenen en kleuren zonder rommel en vlekken!

Tekenen en kleuren zonder rommel en vlekken; Kleuren met water, aqua doodle en magisch tekenbord; Leuk voor kinderen voor onderweg en op reis

Tekenen en kleuren zonder rommel en vlekken! Tekenen en kleuren heeft een belangrijke rol in de ontwikkeling van de creativiteit van kinderen. En omdat een kind het vanzelf oppakt op zijn of haar eigen niveau is het geschikt voor alle leeftijden! Maar op sommige momenten zijn rommel en vlekken niet wenselijk, daarom een blog met teken- en kleurmaterialen die gegarandeerd rommelvrij te gebruiken zijn!

Tekenen en kleuren

Al vanaf ongeveer 1 jaar kunnen kinderen het geweldig vinden om zelf een tekening tevoorschijn te ’toveren’. Het is bijna magisch, zo’n potlood of stift die dan een streep achter laat op een stuk papier. En je kan het blijven herhalen, dat is op deze leeftijd ook essentieel voor de ontwikkeling.

Maar als je kindje nog erg klein is, dan heb je misschien zorgen over wat ze binnenkrijgen als ze tijdens het tekenen op potloden of stiften gaan sabbelen. Of je bent bang voor vlekken op kleding, meubels of je vers geverfde muren, wat in bepaalde situaties niet wenselijk is!  

Tekenen en kleuren is goed voor de ontwikkeling

Natuurlijk is kleuren en tekenen heel erg leuk om te doen, maar het is ook nog eens enorm goed voor de creatieve ontwikkeling van kinderen. Naast het feit dat ook de kunst van herhaling goed is voor de ontwikkeling van je kind, helpt het tekenen en kleuren ook nog eens bij het aanleren van andere belangrijke vaardigheden. Zo is het niet alleen goed voor het oefenen van de pincet-greep, maar stimuleert het ook een goede ontwikkeling van de grove en fijne motoriek.  

Tekenen en kleuren zonder rommel en vlekken

Gelukkig zijn er een heleboel mogelijkheden voor kinderen om te tekenen en kleuren zonder troep! Denk bijvoorbeeld aan het kleuren met water, het gebruiken van een magnetisch tekenbord of door middel van licht (glow in the dark) blijft alles tijdens het tekenen en kleuren gegarandeerd vrij van vervelende vlekken.

Deze vormen van tekenen en kleuren zijn ook ideaal voor wat oudere kinderen, bijvoorbeeld voor op reis in de auto en het vliegtuig. Typisch van die plekken waar jij je als ouder geen zorgen wil maken over vlekken! Of natuurlijk tijdens een bezoek aan een restaurant waar je zelf ook wat rustiger zit als je de tafel niet telkens tegen paarse en rode strepen hoeft te beschermen. Of als je gewoon net je huis hebt schoon gemaakt en daarom al kippenvel krijgt bij de vraag, ‘mag ik met de stiften kleuren?’ Daarom heb ik de allerleukste teken- en kleurmaterialen op een rijtje gezet die gegarandeerd geen troep geven, maar wel voor lekker veel afleiding en speelplezier zorgen, zowel thuis als onderweg.  

Tekenen en kleuren met water

Wil je graag tekenen en kleuren zonder rommel en vlekken, dan kom je als alternatief voor de inkt of verf al snel uit op water. Huh, schilderen met water? Jazeker, er zijn inmiddels diverse producten op de markt die gebruik maken van kleuren met behulp van leidingwater! Het grootste voordeel is, is dat kinderen hiermee al op jonge leeftijd overweg kunnen.  

SES My first – Kleuren met water Boerderij

SES My first - Kleuren met water Boerderij

Kleur met water en verf zonder rommel! Het is mogelijk om deze unieke set van SES te gebruiken. Verf de kaart met een natte borstel en zie de kleurenfoto tot leven komen. De borstel is veilig in gebruik omdat de haren niet kunnen uitvallen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Top1Toys.nl (hier)

Degrotespeelgoedwinkel.nl (hier)

Water tekenmat

Water tekenmat - verven zonder rommel

Op de magische Aqua Tekenmat kun jij de mooiste tekeningen maken zonder dat er verf of inkt bij komt kijken! Vul de magische pen met water en gebruik hem om op de mat te tekenen – je zult zien dat de kleuren vanzelf verschijnen! Maak één van de leuke voorbeeldtekeningen langs de rand, of maak je eigen meesterwerk. De mat is 73×48 cm groot, dus ruimte genoeg! En het beste van alles: laat de mat even opdrogen en je kunt gewoon weer opnieuw beginnen! Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Top1Toys.nl (hier)

Degrotespeelgoedwinkel.nl (hier)

Kleuren met water – De Dierentuin

Kleuren met water boerderij

Kleuren met water: de Boerderij is een superleuk kleurboek dat je keer op keer weer kunt gebruiken. Het werkt heel gemakkelijk: vul de bijgeleverde pen met water en je kan aan de gang. Kleur met de pen over de kleurplaten heen en de kleuren komen tevoorschijn. Ben je klaar, dan leg je het boekje te drogen. Zijn de kleurplaten weer droog, dan kun je weer opnieuw beginnen! Bij elke kleurplaat zijn wat vragen opgeschreven; kun jij die allemaal beantwoorden? Ga eerst maar eens kleuren, dan komt het antwoord vanzelf tevoorschijn! Leeftijd: 3-6 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Crayola – Washimals

Washimals - Kleuren met water

In deze kleurset vind je vier Washimals fantasiedieren om in te kleuren en verzorgen. Geef de eigenaardige diertjes kleurrijke designs met de maar liefst 6 bijgeleverde afwasbare viltstiften. Ben je gek op unicorns of draakjes dan kun je nu je favorieten dieren een leuk patroontje geven!

Klaar met kleuren en versieren? Geef je nieuwe favoriete wezens dan een bad om ze schoon te maken! Gebruik het schoonmaakborsteltje en was de inkt van de diertjes. Ze worden weer helemaal wit om ze opnieuw te kunnen versieren. Zo heb je dus eindeloos creatief kleurplezier!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Tekenen en kleuren met magneten

Misschien herken je deze techniek zelf nog wel? Ik kan me in ieder geval nog herinneren dat ik zelf ook een magnetisch tekenbord had, en ook mijn oudste zoon heeft er altijd veel plezier aan beleefd. Hoewel kleuren met water hartstikke leuk is, zeker voor kleine kinderen, is het als je op reis gaat nog steeds enorm onpraktisch. Een magnetisch tekenbord kan op dit soort momenten uitkomst bieden.  

SES Magnetisch tekenbord

Tekenen en kleuren zonder rommel: SES Magnetisch tekenbord vanaf 3 jaar

Met dit luxe magnetisch tekenbord van SES maak je supereenvoudig de mooiste tekeningen. Teken met het magnetisch pennetje of maak leuke kunstwerken met de stempels. Een nieuwe tekening maken? Veeg het bord schoon en je begint zo weer opnieuw! Het tekenbord is makkelijk om mee te nemen, dus super handig voor onderweg! Leeftijd: 3 – 6 jaar.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

SpellenRijk.nl (hier)

Tekenen en kleuren met licht

Wil je geen gebruik maken van water of magneten, maar toch iets tofs aan je kind geven? Kies dan voor kleuren met licht!  

Tekenbord glow in the dark

Tekenen en kleuren zonder rommel en vlekken: Tekenen met licht - tekenbord Glow in the dark

Laat nu tekeningen tot leven komen dankzij dit glow in the dark tekenbord. Het lichtgevende glow in the dark tekenbord is een fantastisch entertainment in het donker en biedt een zeer unieke tekenervaring voor jong en oud. Leeftijd: 3+ jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Tekenen en kleuren met speciale inkt

Tekenen en kleuren kan ook met speciale inkt. Deze inkt komt alleen tevoorschijn als het op het juiste papier gebruik wordt, anders niet. De tekensets van Crayola Color Wonder maakt hier bijvoorbeeld gebruik van. Deze sets zijn verkrijgbaar in diverse onderwerpen.  

Crayola Color Wonder

tekenen zonder rommel van crayola

Ontmoet in dit Crayola Color Wonder Uni-Creatures kleurboek allerlei soorten eenhoorns en hun magische vriendjes! Zo kom je niet alleen de bekende paarden unicorns tegen maar ook eenhoorn katten, eenhoorn zeedieren en andere mysterieuze wezens. Deze kleurplaten zijn dus allesbehalve saai! Geef de fabelachtige wezens kleur en ontdek de geheime elementen die verborgen zitten in de achtergronden van de kleurplaten. 5 speciale Color Wonder stiften zijn bijgeleverd. Leeftijd vanaf 3 jaar.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Tekenen en kleuren met een tekentablet

Ook met een tekentablet kun je onderweg naar hartenlust tekenen en kleuren zonder rommel en vlekken. Er zijn diverse tekentablets voor kinderen op de markt, onder andere deze:  

LCD tekentablet voor onderweg

LCD tekentablet voor onderweg; Teken en kleuren zonder knoeien rommel en vlekken

Voor de iets grotere kinderen die toch graag tekenen en kleuren onderweg is deze LCD tekentablet voor onderweg handig. Deze tekentablet heeft een kleurenscherm en wordt geleverd met hoesje, tekenpennen (2) en batterij. Verkrijgbaar in diverse kleuren. Leeftijd: 5+ jaar.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.