Resultaat 1–30 van de 50 resultaten wordt getoond

Ben je op zoek naar uitdagend speelgoed voor je kind dat ook nog eens goed is voor de ontwikkeling? Dan kom je al snel uit bij blokken. De mogelijkheden van blokken zijn eindeloos en zijn daarom geschikt speelgoed voor jong en oud.

Als je aan blokken denkt zie je misschien wel hoge torens voor je. En hoewel dat natuurlijk een van de mogelijkheden is, kun je nog veel meer met blokken doen!

Blokken voor baby’s

Geschikte blokken voor de allerkleinsten zijn bij voorkeur gemaakt van zachte materialen, zoals deze stoffen blokken. Vaak zijn deze blokken voorzien van een mooie print waardoor jouw kindje ze goed kan zien en belletje waardoor je baby ze kan horen. Dankzij het formaat zijn ze ook voor kleine babyhandjes goed vast te houden. En rolt een blok per ongeluk eens weg dan zal je kindje proberen om hem toch weer te pakken te krijgen. Ontzettend goed speelgoed voor de ontwikkeling van de grove motoriek.

Blokken voor peuters

Al snel komt het moment dat je baby zich ontwikkelt tot een peuter. Veel kinderen kunnen rond negen maanden al zelfstandig zitten en met een jaar lopen. Blokken zijn dan nog steeds fantastisch om mee te spelen! Wil je je kind een beetje uitdagen tot lopen, dan zou je een blokkenwagen kunnen geven. Het merk Little Dutch heeft mooie blokkensets, waaronder ook blokkenwagens.

Blokken voor kleuters

Voor kinderen van een jaar of vier zijn ook uitdagende blokkensets verkrijgbaar. Zo zijn er sets waar je hele dorpen mee kan bouwen, maar kun je ook een spelelement toevoegen zoals deze houten balans gans of een stapeltoren.

Ook erg leuk en goed voor eindeloos speelplezier zijn de kabouterplankjes, beter bekend als Kapla. De kabouterplankjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en met of zonder voorbeeldboek. Ook zijn er diverse pakketten waarmee je bijvoorbeeld de Eiffeltoren, een spin of een uil kan bouwen.

Overige merken

Ben je op zoek naar blokken van een specifiek merk? Naast de genoemde merken tref je hier ook nog: Eichhorn, HABA, Fisher-Price, Jouéco en VTech.