Connetix – Magnetic Tiles

Connetix - Magnetisch constructiespeelgoed

Veel kinderen zijn dol op bouw en constructie speelgoed. Wil je iets nieuws aan je assortiment binnenspeelgoed toevoegen? Kies dan eens voor Connetix – Magnetic Tiles, oftewel magnetisch constructiespeelgoed.

Magnetisch constructiespeelgoed

Speelgoed met een open einde, ook wel bekend als open ended play, wint steeds meer terrein. Veel bouw en constructie speelgoed heeft deze eigenschap natuurlijk al, maar als je op zoek bent naar nieuw, educatief én uitdagend speelgoed, overweeg dan eens magnetisch constructiespeelgoed.

Een mooi voorbeeld hiervan is het Australische merk Connetix, wat pas sinds 2019 bestaat, maar al mateloos populair is. Spelenderwijs kunnen kinderen kennis maken met begrippen als constructie, magnetisme, lichtbreking en zwaartekracht. En dankzij het open einde, want geen bouwwerk is hetzelfde, blijft het magnetisch constructiespeelgoed educatief én uitdagend voor kinderen.

Nog een pluspunt is dat de sets met elkaar te combineren zijn en het speelgoed met je kind meegroeit. Naarmate het ruimtelijke inzicht en de fijne motoriek vordert, worden de bouwwerken steeds complexer. Fijn om te vermelden is dat de Connetix tegeltjes gemaakt zijn van ABS kunststof, vrij van ftalaten en BPA.

Connetix Magnetic Tiles Creative Startersset

Het is aan te raden om in het begin te investeren in een Connetix Magnetic Tiles Startersset. Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en verschillende groottes. Hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte set te vinden. De starterssets zijn verrkijgbaar in rainbow, maar ook in pastel of clear.

Connetix Magnetic Tiles uitbreidingssets

Beschik je al over een Connetix startersset, dan is het magnetische speelgoed van Connetix op vele manieren uit te breiden. Naast standaard magnetische tegels zijn er ook bodemplaten, maar een motion pack, transport pack, vormen en figuren. Ook de Connetix uitbreidingssets zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Connetix Ball Run Pack – Knikkerbaan

Een knikkerbaan is voor veel kinderen toch wel het toppunt van bouw en constructiespeelgoed. Eerst lekker bouwen, om vervolgens in spanning de knikker naar beneden te laten rollen. Zal hij het eindpunt halen? Met Connetix bouw je zelf een knikkerbaan met de magnetische tegels. Het licht dat door de tegeltjes schijnt wordt gebroken en geeft het geheel een bijzonder effect. Naast de starterssets zijn ook voor de Connetix knikkerbaan uitbreidingssets verkrijgbaar.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.