Grimm’s houten speelgoed voor open ended play

Grimm's houten speelgoed voor open ended play

Grimm’s houten speelgoed wordt al sinds 1978 gemaakt en een groot deel is perfect geschikt voor zogenaamd ‘open ended play’. Dit betekent kortweg dat je kind zelf kan bepalen waar het speelgoed voor bedoeld is. De fantasie van je kind wordt op deze manier gestimuleerd en ze kunnen het speelgoed inzetten voor de vaardigheden die ze op dat moment hebben of aan het ontwikkelen zijn. Dit betekent ook dat het speelgoed lang leuk blijft omdat het steeds een andere functie krijgt. Klinkt allemaal heel verantwoord natuurlijk, maar het speelgoed is naast educatief ook gewoon prachtig om te zien en vooral heel leuk om mee te spelen.

Grimm’s, hoogwaardige kwaliteit houten speelgoed

Ben je op zoek naar mooi binnenspeelgoed van hout? Neem dan zeker één of meerdere sets van Grimm’s. De producten van Grimm’s zijn van hoge kwaliteit en worden in Europa gemaakt. Ook worden er geen giftige stoffen gebruikt voor de bekende kleurige afwerking van het hout. Compleet veilig dus, ook voor kinderen die nog de neiging hebben om dingen in hun mond te stoppen en er op te sabbelen.

Naast de bekende houten regenboog, zijn er ook speelsets in naturel hout, pastelkleuren en in een monochrome zwart-wit uitvoering. Er is dus altijd wel iets dat bij jouw smaak of bij die van jouw kind past. Want zeg nou eerlijk, het Grimm’s houten speelgoed is fantastisch om mee te spelen, maar staat alleen al prachtig als ‘kunstwerk’ op de babykamer. Het houten speelgoed is bovendien duurzaam, gaat lang mee en er zijn geen batterijen voor nodig om het leuk te houden.

Houten speelgoed van Grimm’s

Met het houten speelgoed van Grimm’s kan je elke keer weer wat anders verzinnen en op deze manier blijft het speelgoed ook leuk door de jaren heen. Veel van de sets zijn onderling prima te combineren als bijvoorbeeld bouwstenen, zoals de regenbogen, de verschillende bouwplankjes en de blokkensets. En door de mooie regenboog of pastelkleuren kan je kind daarnaast ook eindeloos spelen met kleuren, sorteren van vormen en kleuren en het maken van figuren met de ringen, munten, bakjes en regenboogvriendjes. Of bouw gewoon een heel regenboogdorp. Om je te helpen bij het maken van een keuze uit alle prachtige sets heb ik een aantal mooie en veelzijdige op een rij gezet, voor eindeloos speelplezier!  

Duurzaam en natuurvriendelijk

Grimm’s houten speelgoed is gemaakt van natuurlijke materialen dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Dit betekent dat voor elke boom die wordt gekapt, er een nieuwe wordt geplant. Dit draagt bij aan het behoud van onze bossen en het milieu. Het hout wordt behandeld met niet-giftige oliën en verven, wat het speelgoed veilig maakt voor kinderen van alle leeftijden. Door te kiezen voor Grimm’s houten speelgoed, draag je dus bij aan een ecologische en verantwoorde levensstijl.

Educatief speelgoed

Bij de Montessori-methode en op vrije scholen wordt zelfontdekkend leren en het ontwikkelen van motorische vaardigheden gestimuleerd door middel van spel. Grimm’s houten speelgoed sluit perfect aan bij deze benadering. Hun houten blokken, puzzels, en regenbogen zijn ontworpen om kinderen uit te dagen en hun creativiteit en probleemoplossend vermogen te stimuleren.

Blokken en puzzels: Deze helpen bij het ontwikkelen van fijne motoriek en hand-oogcoördinatie. Kinderen leren vormen en kleuren herkennen terwijl ze bouwen en puzzelen. Lees voor meer informatie ook eens het blog Waarom is puzzelen goed voor kinderen?.

Regenbogen: De iconische Grimm’s regenboog is niet alleen een prachtig decoratief stuk, maar ook een veelzijdig stuk speelgoed. De bogen kunnen alles worden wat je maar wil: een brug, een stal, een riviertje, een knikkerbaan, je kan het zo gek niet bedenken. Ook kan je met de regenboog de mooiste figuren leggen. En heb je al een zeemeerminnenstaart geprobeerd? De Grimm’s regenboog is verkrijgbaar in diverse maten en kleuren en al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Grimm’s houten babyspeelgoed

Het houten speelgoed van Grimm’s is niet alleen geschikt voor peuters en kleuters, er is ook heel leuk houten speelgoed voor baby’s. De Grimm’s houten rammelaars zijn perfect voor kleine handjes en om met de mond ontdekt te worden. Je kunt kiezen uit een rammelaar met belletjes of juist zonder.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com